Batonasele de ovaz sunt perfecte pentru o gustare sau un mic dejun sanatos. Acestea devin o sursa minunata de energie datorita bananelor si fulgilor de ovaz, fiind pline de arome naturale si fara adaos de zahar. Sunt gustarile ideale intrucat pot fi luate la lucru, scoala, in calatorii, iar textura lor densa potoleste foarte bine foamea. In plus reteta este una flexibila, oferind posibilitatea de a folosi diferite fructe uscate, sau alte adaosuri cum ar fi bucatele de ciocolata, nuci, unt de arahide etc.
Ingrediente:
(pentru 10 batonase)
- 2 1/2 pahare fulgi de ovaz
- 4 banane
- 1 1/2 pahare lapte
- 1/4 pahar stafide sau alte fructe (eu am folosit rachitele)
- 1 lingura miere
- o ciupitura de sare
- extract de vanilie (optional)
- 1/2 lingurita scortisoara (optional)
Pentru inceput incingem cuptorul la 180C.
Intr-un bol zdrobim bananele formand un piure.
Adaugam laptele, mierea si sarea. Pentru o aroma si gust deosebit adaugam extractul de vanilie si scortisoara. Amestecam bine.
Adaugam fulgii de ovaz si fructele uscate si amestecam. Daca este o consistenta prea lichida mai adaugam ovaz.
Acoperim tava cu foaie de copt si turnam compozitia.
Coacem 25-30 minute la 180 grade. Dupa ce scoatem tava, asteptam sa se raceasca complet iar apoi taiem batonasele.
Pot fi servite imediat, dar sunt mult mai bune daca sunt lasate peste noapte, deoarece se intensifica aromele.
Deasemenea pot fi ambalate individual si pastrate la congelator pentru mai mult timp (nu ca ar rezista mult timp nemancate) :)
Va doresc o saptamana minunata, si nu uitati sa puneti Like daca v-a placut reteta :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu