Chiar daca ador sa pregatesc diferite prajituri si checuri, e greu sa rezist in fata cuptorului, pe aceasta caldura. Spre fericirea mea, si probabil si a voastra, am gasit desertul care nu necesita coacere si care solicita foarte putin efort! Si chiar daca are destul de multe calorii, eu zic ca se merita! Iar pentru cei care doresc o reteta mai sanatoasa, ii sfatui sa incerce batonasele de ovaz, care sunt la fel de delicioase!
Ingrediente:
(pentr 9 batonase)
- 200 g ciocolata neagra
- 300 g lapte condensat
- 2 pahare cu biscuiti, faramitati
- 1/2 pahar nuci, faramitate
- 2 linguri cacao
- 200 g ciocolata la alegere
Se topeste ciocoalta neagra cu laptele condensat, la baie de aburi, amestecandu-se in continuu.
Cat se raceste ciocolata, ametecam ingredientele uscate. Maruntim biscuitii si adaugam nucile si cacao.
Incorporam amestecul de ciocolata si amestecam bine.
Cat se raceste ciocolata, ametecam ingredientele uscate. Maruntim biscuitii si adaugam nucile si cacao.
Incorporam amestecul de ciocolata si amestecam bine.
Transferam amestecul intr-un vas acoperit cu foaie de copt si il lasam la frigider pentru o ora jumate.
Pentru stratul de deasupra, topim, la microunde, ciocolata. Amestecam la fiecare 30 secunde.
Dupa ce s-a racit ciocolata, o turnam peste amestecul de ciocolata si biscuiti si il mai lasam la frigider pentru inca 30 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu