luni, 7 iulie 2014

Batonase cu ciocoata si biscuiti


Chiar daca ador sa pregatesc diferite prajituri si checuri, e greu sa rezist in fata cuptorului, pe aceasta caldura. Spre fericirea mea, si probabil si a voastra, am gasit desertul care nu necesita coacere si care solicita foarte putin efort! Si chiar daca are destul de multe calorii, eu zic ca se merita! Iar pentru cei care doresc o reteta mai sanatoasa, ii sfatui sa incerce batonasele de ovaz, care sunt la fel de delicioase!


Ingrediente:
(pentr 9 batonase)
  • 200 g ciocolata neagra
  • 300 g lapte condensat
  • 2 pahare cu biscuiti, faramitati
  • 1/2 pahar nuci, faramitate
  • 2 linguri cacao
  • 200 g ciocolata la alegere
Se topeste ciocoalta neagra cu laptele condensat, la baie de aburi, amestecandu-se in continuu.


Cat se raceste ciocolata, ametecam ingredientele uscate. Maruntim biscuitii si adaugam nucile si cacao.


Incorporam amestecul de ciocolata si amestecam bine. 
Transferam amestecul intr-un vas acoperit cu foaie de copt si il lasam la frigider pentru o ora jumate.


Pentru stratul de deasupra, topim, la microunde, ciocolata. Amestecam la fiecare 30 secunde. 
Dupa ce s-a racit ciocolata, o turnam peste amestecul de ciocolata si biscuiti si il mai lasam la frigider pentru inca 30 minute. 
Taiati batonasele si consumati-le imediat, sau lasati-le la frigider pana in momentul servirii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...