sâmbătă, 28 iunie 2014

Tortillas de casa

tortilla-de-casa

Bucataria mexicana este foarte bine cunoscuta in lumea intreaga, pentru varietatea mare de bucate care o propune, pentru aromele sale specifice, dar si pentru gustul inconfundabil. Un produs de baza in culinaria mexicana este tortilla. Aceasta este mancata in loc de paine sau este preparata in numeroase bucate mexicane, cum ar fi tacos, quesadillas, fajitas, burritos, enchiladas etc. Exista doua moduri de preparare pentru tortilla: din porumb si din faina. Eu am ales a doua varianta, deoarece, dupa parerea mea, este mult mai simpla. 
Daca sunteti un fan al bucatariei mexicane, va incurajez sa faceti tortillas de casa, intrucat sunt mult mai bune decat cele cumparate si nici nu sunt atat de greu de facut!

Ingrediente:
(pentru 16 portii)


  • 4 pahare de faina
  • 1 1/2 pahar lapte caldut
  • 2 lingurite praf de copt
  • 3 lingurite ulei vegetal
  • un pic de sare
Amestecam faina, praful de copt, sarea si uleiul.
Adaugam treptat laptele caldut si amestecam bine. Daca aluatul este prea lichid, mai adaugam putina faina.

tortilla-de-casa-aluat

Presuram faina pe suprafata de lucru si framantam aluatul cateva minute. Dupa care, il punem inapoi in vas, il acoperim si il lasam sa se odihneasca 30 de minute.

tortilla-de-casa-aluat

Divizam aluatul in 16 bucati si formam mici bilute. Il lasam sa se odihneasca inca 10 minute.

tortilla-de-casa-aluat

Presuram din nou faina pe masa si incepem sa le intindem.

tortilla-de-casa-aluat

Intr-o tigaie incalzita turnam putin ulei si incepem sa prajim aluatul, aproape 2 minute pe fiecare parte.

tortilla-de-casa-prajire

Puteti sa le serviti imediat, sau sa le pastrati la congelator pana in momentul folosirii (pana la o luna). 

tortilla-de-casa

Foarte curand voi posta si o reteta folosind aceste tortillas. Pana atunci, astept comentariile si sugestiile voastre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...