Avand un pic de spanac acasa am hotarat sa-l folosesc in aceasta reteta de lasagna cu branza si spanac. Nu neg, nu este o lasagna adevarata, dar totusi, este o reteta vegetariana perfecta!
Ingrediente:
- 15 foi de lasagna
- 800g branza
- 300g spanac
- 10 fire de ceapa verde
- 2 oua
- 2-3 linguri smantana
- 50g unt pentru uns
- sare
Fierbem spanacul timp de 3-5 minute, il scurgem, il racim si il taiem marunt.
Pregatim umplutura de branza amestecand branza, spanacul, ceapa taiata, ouale si sarea.
Fierbem primele 5 foi de lasagna timp de 5 minute.
Acoperim tava cu foaie de copt si o ungem cu unt. Aranjam cele 5 foi de lasagna in tava, dupa care le ungem cu unt.
Punem jumatate de umplutura.
Formam al doilea strat pentru care folosim inca 5 foi de lasagna, urmand aceeasi pasi.
Dupa ce am pus a doua jumatate de umplutura, acoperim cu restul foilor fierte si ungem cu smantana.
O coacem la temperatura de 180 grade timp de aproximativ 50 minute.
Si asa arata inauntru..
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu