miercuri, 25 iunie 2014

Chec cu visine

chec-cu-visine

Checurile cu visine sunt foarte des pregatite in bucataria mea. De-a lungul timpului, am incercat mai multe variatii in cautarea retetei perfecte si dupa multe ore petrecute in fata cuptorului, in sfarsit am gasit-o. Ce face aceasta reteta sa fie preferata mea este anume simplitatea ei si rezultatul minunat. Checul cu visine iese pufos, potrivit de dulce si foarte aromat. Iar procesul este intr-atat de simplu incat este imposibil sa dai gres.


Ingrediente:
  • visine, fara samburi
  • 2 pahare faina
  • 1 1/2 pahare zahar
  • 120 g unt
  • 350 ml iaurt de baut sau chefir
  • 3 oua
  • o lingura praf de copt
  • cateva picaturi esenta de vanilie
  • un pic de sare
Intr-un bol amestecam faina, praful de copt si un pic de sare.
Folosind un mixer, batem untul cu zaharul, pana devine cremos. Adaugam treptat cate un ou, mixand incontinuu, dupa care, adaugam vanilia, o jumatate din amestecul de faina si din iaurt. Dupa ce compozitia este bine mixata, incorporam a doua parte si continuam sa mixam.
Intr-o tava acoperita cu foaie de copt, turnam compozitia. O coacem pentru 5 minute, iar apoi adaugam visinele. 

chec-cu-visine-tava-cu-aluat

Continuam sa o coacem timp de 35-40 minute la 190 grade.
Verificam daca este gata cu ajutorul unei scobitori sau a unei furculite. Daca iese curata, inseamna ca prajitura este gata, in caz contrar lasati-o inca cateva minute sa se coaca.


chec-cu-visina


chec-cu-visina-felie

Daca v-a placut reteta nu ezitati sa o incercati si sa dati un Like, iar eu va astept foarte curand cu o noua postare! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...