Odata ce veti incerca untul de arahide de casa, cel de la magazin nu va va mai atrage atentia niciodata. Iar daca sunteti ca si mine si terminati un borcanas de unt de arahide in mai putin de o saptamana, portofelul va va spune cu siguranta un mare multumesc, intrucat veti economisi foarte multi bani!
Chiar daca nu este perfect de neted ca cel cumparat, are fara dubii mult mai multa aroma si gust mult mai intens. Este incredibil de usor de preparat, iar tot de ce aveti nevoie sunt niste arahide si un procesor de mancare.
Ingrediente:
(pentru 400g)
- 500g arahide decojite
- 2 linguri ulei vegetal
- 1 lingura miere
- 1/2 lingurita sare
Pentru inceput trebuie sa pregatim arahidele. Daca doriti sa evitati orice complicare, va recomand sa folositi arahide prajite. In cazul asta, trebuie doar sa le rumeniti putin in tigaie sau in rola.
Daca folositi arahide neprajite, procesul va fi putin mai lung. Puneti arahidele intr-o tigaie la foc mic si asteptati pana se incalzesc si incep a se decoji. Odata ce sunt rumenite (fiti atenti sa nu le ardeti) mutati-le pe un ziar si decojiti-le complet, manual.
De aici, procesul este foarte simplu. Punem arahidele intr-un blender si il lasam pe acesta sa-si faca misiunea.
Mixam 1 minut, dupa care arahidele ar trebui sa arate in felul urmator:
Dupa inca 1-2 minute, va incepe sa se formeze o pasta foarte groasa. Acum este momentul sa adaugam si restul ingredientelor.
Continuati sa mixati inca cateva minute pana compozitia devine mai cremoasa si omogena.
La temperatura camerei are o consistenta mai lichida, insa daca e pastrat la frigider devine putin mai dens.
Poate fi pastrat la frigider, intr-un vas inchis, pana la o luna.
Eu prefer sa il servesc pe paine, fara adaosuri, dar poate fi mancat cu multe alte combinatii, cum ar fi bananele sau merele. Optiunile sunt infinite!
Daca v-a placut reteta, nu ezitati sa o incercati si sa puneti un Like :)
Poate fi pastrat la frigider, intr-un vas inchis, pana la o luna.
Eu prefer sa il servesc pe paine, fara adaosuri, dar poate fi mancat cu multe alte combinatii, cum ar fi bananele sau merele. Optiunile sunt infinite!
Daca v-a placut reteta, nu ezitati sa o incercati si sa puneti un Like :)
Iubesc untul de arahide si asta pare a fi o metoda grozava, ieftina si la indemana oricui. Super, super! :D
RăspundețiȘtergerehttp://www.camelianita.ro
Te invit sa o incerci si tu, sunt sigura ca nu vei ramane dezamagita! :)
Ștergere